Využijte naši „DUBNOVOU AKCI“, objednejte do 30. 4. 2024 vrata, brány, stínící techniku a obdržíte SLEVU -10% + ZDARMA VYBRANÁ POVRCHOVÁ ÚPRAVA NA VRATA.
 

Výhody rolet



“Mají pro nás rolety smysl nebo je pořizovat nebudeme?”, častá otázka, kterou si pokládá mnoho zákazníků. Kdy rolety oceníte nejvíce a s čím vším mohou pomoci? Pojďme se podívat na pár rad a zkušeností, které jsme s roletami nasbírali my. 

Tepelná izolace, která pomůže v létě i zimě

Přesně tak. Jednotlivé lamely, ze kterých se rolety skládají, jsou vyplněny polyuretanovou pěnou, která výrazně napomáhá tepelné izolaci. Takže pokud v létě stáhnete rolety, jak se říká - úplně na doraz -, vytvoříte mezi sklem okna a venkovním prostředím vzduchovou kapsu. Která spolu s výplní lamel rolety zabraňuje přehřívání místnosti. V zimě je to pak ideální způsob, jak při nízkých teplotách ušetřit za vytápění. Pokud byste totiž na noc stahovali rolety pravidelně, můžete si takto dlouhodobě vylepšovat účty za vytápění.

A co dál?

Tepelná izolace je jedna věc, ale co hluk? Bydlíte-li na rušném místě, určitě uvítáte další výhodu hliníkových rolet - ochranu před hlukem. Taková odborně namontovaná hliníková roleta dokáže snížit hladinu hluku až od 10 dB a v kombinaci s novými okny vám i relativně hlučná ulice nebude vadit.

Další nespornou výhodou je ochrana proti prachu a nepříznivým vlivům počasí - sluneční paprsky či namrzající déšť nedělá oknům příliš dobře a i zde může roleta dobře posloužit.

Bezpečnost až na první místě. Pevné rolety umí zlodějům významně zkomplikovat vykradení bytu a leckdy je od toho i odradit. Nejmodernější rolety dnes disponují i ochranou proti nadzvednutí zvenčí, takže by potenciální zloděj musel překonat další překážku.

Vybíráme ovládání. Automatika či manuál?

Doby, kdy jsme mohli vybírat jen rolety s manuálním ovládáním jsou ty tam. Začněme přece jen u těch nejjednodušších řešení.

Budete-li se poohlížet po manuálním ovládání, máte v podstatě dvě možnosti - rolety s popruhem nebo šňůrou. A jaký že je v tom rozdíl? Popruhem ovládané rolety mají tu výhodu, že jejich vysunování/stahování je pohodlnější. Popruh se lépe drží a není třeba vyvinout takovou sílu. Je ale třeba mít na zřeteli, že popruh je více náchylný na oděr a jeho vedení musí být vůči roletě musí být maximálně přímé. Naproti tomu řešení se šňůrou lze instalovat prakticky kamkoliv. Šňůra je navíc o něco odolnější.

Automatika má mnoho variant. Můžete si pořídit ovládání přepínačem (nahoru-dolů-stop) nebo si rovnou říci o ovládání dálkové a stahovat rolety třeba z postele. Předokenní rolety lze rovněž doplnit o světelná čidla, systém pro automatické otevírání/zavírání a podobně. Variant je opravdu mnoho.





Zaujaly vás naše služby?


Cenová nabídka ZDARMA
Máte zájem o vrata, bránu či závoru? Pošlete nám Váš požadavek a my Vám zpracujeme návrh včetně kalkulace a technického řešení.


G-mont, s.r.o.
Kateřinská 4459 / 2a
695 01 Hodonín

tel.:

e-mail: