Využijte naši „DUBNOVOU AKCI“, objednejte do 30. 4. 2024 vrata, brány, stínící techniku a obdržíte SLEVU -10% + ZDARMA VYBRANÁ POVRCHOVÁ ÚPRAVA NA VRATA.
 

Žaluzie a markýzy



Rozhodli jste se pořídit si markýzy nebo žaluzie, ale nevíte, kde začít? Máme pro vás pár tipů, jak správně vybrat a vyvarovat se častých chyb.

Žaluzie. Do interiéru nebo exteriéru?

Každý z typů žaluzií má svoje výhody i nevýhody. Takové venkovní žaluzie jsou v podstatě podobné předokenním roletám a stejně jako ony mají tu výhodu, že izolují okno zvenčí. Takže pokud se budete chtít skrýt před horkými letními paprsky sluníčka, teplo zůstane venku. V případě interiérových rolet byste sice také dosáhli tolik žádaného stínu, ale rozehřáté žaluzie by vám zbytečně zahřívali místnost. Venkovní žaluzie také pomohou s ochranou samotného okna před vlivy přímého slunečního záření a až nebudou potřeba, můžete je zatáhnout a ony se skryjí do horních částí okna a nebudou tak „na očích“ jako žaluzie interiérové.

Venkovní žaluzie Dodávají se s automatickým elektrickým pohonem nebo pohonem na kliku. Lze využít i standartního řešení – ovládání pomocí tahu lankem. Hliníkové lamely.

Interiérové žaluzie Ty lze umístit na okno (provedení EURO žaluzie) horizontálně nebo mezi skla oken. Existují i varianty vertikální látkové, které se umisťují do stropu nad okna.

A budou tu nějaká omezení?

Obvykle dodávané interiérové EURO žaluzie, které se přichytávají z vnitřní strany okna na rám, jsou částečně omezeny co do rozměrů: minimální šířka 20 cm, maximální šířka 220 cm, maximální výška 240 cm. Lze ovšem vyrobit žaluzie přímo na míru a těmto omezením se částečně vyhnout, takže můžete uvažovat i kruhových, obloukových či šikmých tvarech. Žádný problém.

Je libo markýzy?

Jasná výhoda markýz je schopnost zastínit větší plochy teras, balkónů nebo prosklených výloh a dokreslit architektonický vzhled celé stavby.

Můžete tak odpočívat ve stínu na vaší terase nebo s pomocí markýzy zastínit i velké balkónové dveře.text v odstavci.

Elektrické ovládání nebo manuální?

Elektrické ovládání využijete hlavně, pokud plánujete markýzy s větší plochou, které už není tak snadné ovládat točením klikou. Budete markýzy používat den co den? Pak je pro vás elektrické řešení pohonu pohodlnější.

Plná automatika? I to lze. Nejmodernější markýzy vybavujeme i větrnými čidly, která dokáží markýzu před větrem včas skrýt, aby se zbytečně nenamáhala konstrukce nebo rovnou nepoškodila. Takže pokud občas na svoji novou markýzu zapomenete, ona se o sebe postará sama. A možností je ještě více. Markýzy s automatickými světelnými čidly se dokáží samy rozevřít a po západu slunce se samy srolují.

Technicky lze markýzy rozdělit na výsuvné, kazetové nebo svislé podle montáže a možností vaší stavby.





Zaujaly vás naše služby?


Cenová nabídka ZDARMA
Máte zájem o vrata, bránu či závoru? Pošlete nám Váš požadavek a my Vám zpracujeme návrh včetně kalkulace a technického řešení.


G-mont, s.r.o.
Kateřinská 4459 / 2a
695 01 Hodonín

tel.:

e-mail: